https://www.mobil.se/nyheter/rykte-apple-pastas-ha-lagt-sin-ar-hardvara-pa-is
567281
Nyheter
Uppgifter från källor med insyn i saken

Rykte: Apple påstås ha lagt sin AR-hårdvara på is

Konceptbild av Martik Hajek för iDrop News
Det har varit ganska tyst på sistone om den augmented reality-hårdvara som Apple påstås ha på gång. Och enligt uppgifter från källor med insyn i saken så är projektet lagt på is.

Apples AR-glasögon (eller AR-headset) brukar inte sällan betraktas som en ”öppen hemlighet”. Apple har aldrig bekräftat att man jobbar på någonting dylikt, men det finns å andra sidan hur mycket som helst som pekar på det. Inte minst rekryteringar som Apple gjort och vd:n Tim Cooks upprepade fäbless för allt som har med augmented reality att göra i diverse intervjuer. Flera framstående analytiker har dessutom hävdat att den hårdvara som Apple har under utveckling skulle vara redo att offentliggöras nästa år. Men enligt uppgifter från källor till sajten Digitimes så ska projektet vara nedlagt, åtminstone tillfälligt. 

Jobbar på andra produkter

Enligt källorna bakom uppgifterna så ska teamet som jobbat med AR-glasögonen ha upplösts, och samtliga jobbar nu på andra Appleprodukter. Det framgår inte vad som föranlett beslutet, och det är även oklart om Apple kan tänkas ta upp arbetet med produkten på nytt. Det bör påpekas att Digitimes har ett aningen svajigt facit när det handlar om Applerykten, och därför gör man bäst i att förhålla sig en aning skeptiskt till uppgifterna.