Alltför komplicerad

Rykte: Apples laddningsmatta riskerar att ställas in helt och hållet

Apple AirPower

Det föreligger en stor risk att Apple väljer att lägga ned projektet med sin trådlösa laddningsmatta Airpower. Det hävdar techläckaren Sonny Dickson, och hänvisar till en rad produktionsproblem.

Publicerad Uppdaterad

Det var länge sedan en produkt som inte presenterades i samband med ett lanserings-event fick så mycket uppmärksamhet som Apples Airpower. Men det är inte särskilt konstigt. Mattan, som ska möjliggöra trådslös laddning av flera olika Apple-produkter simultant – oavsett var de är placerade på mattan – presenterades redan förra hösten. Men trots det lyser den fortfarande med sin frånvaro.

Det gick redan innan Apples höst-event rykten om att man stött på stora svårigheter med att få tekniken att fungera som man vill. Samtidigt var vi nog många som trodde att Apple åtminstone skulle komma med någon form av information om vad som händer med laddningsmattan i samband med Iphone-lanseringen. Men så blev det alltså inte, och dessutom har referenser till hårdvaran nu försvunnit från flera ställen på Apples egen sajt. 

Tre huvudproblem

Techläckaren Sonny Dickson hävdar att flera källor internt hos Apple nu berättat att det föreligger tre stora problem med utvecklingsarbetet. Dels ska de olika laddningsspolarna för olika typer av produkter störa varandra och leda till långsamma laddningstider, dels ska mattan bli överhettad alldeles för lätt, och som grädde på moset ska man ha haft stora problem på mjukvarusidan när det gäller kommunikationen mellan enheterna och mattan.

Problemen ska enligt källorna vara så omfattande att Airpower riskerar att ställas in helt och hållet. Möjligen kan Airpower i så fall släppas i en annan form vid ett senare skede. Apple brukar dock bjuda på ännu ett höst-event i oktober, så vi ska inte räkna ut Airpower helt och hållet ännu. 

Källa