Två storlekar

Rykte: Då kommer Nokias toppmobiler

HMD Globals februarilansering innehöll bara lågprismobiler, men nya rykten talar om när företaget kan ha toppmodeller att visa upp.

Publicerad Uppdaterad

"Det är här bara början" sade HMD Globals vd Arto Nummela när han visade upp de Nokiamärkta Androidmobilerna Nokia 3, Nokia 5 och Nokia 6 på Mobile World Congress härom veckan. Mobilerna ser ut att ge utmärkt värde för pengarna men i vår del av världen väntar vi förstås på när man kan ha en toppmodell att visa upp. Eftersom ingen annan egentligen heller kunde visa upp en toppmodell med årets generation chipset på mässan var det inte heller så konstigt att HMD avvaktade med det.

Det senaste ryktet kommer från sajten MyDrivers, och talar om att vi kommer att få se Nokiamärkta toppmobiler i juni i år.

Enligt ryktet kommer man att ha två modeller med chipsetet Snapdragon 835. En med större skärm och en med "mindre" skärm, där den mindre modellen troligen har skärm i storleksklassen 5 - 5,2 tum. Arbetsminnet ska vara 4 eller 6 gigabyte.

Mobilen sägs få dubbla kameror med en fotosensor på över 20 megapixel, men optiken ska inte vara Carl Zeiss och man använder inte Nokias Pureview-teknik (som är kvar hos Microsoft och inte ingår i HMD Globals köp och licensavtal).

Den mindre varianten sägs kosta drygt 6000 kronor medan den större lär gå på närmare 7000 kronor.

Källa