Fler standarder?

Rykte: Galaxy S6 får trådlös laddning

Det ryktas att Galaxy S6 ska begåvas med trådlös laddning. Men inte bara från en standard utan flera.

Publicerad Uppdaterad

Trådlös laddning dyker upp lite här och där, men det tar liksom aldrig riktigt fart. Nu verkar det som om 2015 är satt till att bli ”den trådlösa laddningens år” efter ett par olika uttalanden från olika håll.

Dels har Wireless Power Consortium, eller de som står bakom Qi-standarden, gjort ett uttalande om att trådlös laddning ska finnas med i ett antal stora presentationer under Mobile World Congress i år.

Men Qi-standarden är samtidigt en del av problemet, eftersom de inte direkt är ensamma om en standard för trådlös laddning utan istället är en bland ett fåtal större spelare.

Därför är ryktena om inbyggd trådlös laddning i Galaxy S6 lite mer intressanta. Telefoner med tekniken inbyggd har vi sett förut, men då har det alltid handlat om en specifik standard. Samsungs Seho Park, som utgör en del av företagets ingenjörsteam, publicerade av en händelse en liten sammanfattning över trådlös laddning under de senaste femton åren. En sammanfattning som, också av en händelse, avslutas med en notering att det under förra året kom teknik som stödjer flera laddningsstandarder i samma enhet och att vi definitivt kommer att få se den tekniken i flera enheter under 2015.

Betyder det att Samsung Galaxy S6 får trådlös laddning? Kanske. Betyder det att vi äntligen får en lur som högaktigt struntar i vilken standard laddplattan råkar ha? Vi får hoppas det.