Uppgraderad cardboard?

Rykte: Google jobbar på VR-headset

Efter budgetbrillorna Google Cardboard verkar Google ha fått mersmak.

Publicerad Uppdaterad

Mackapärer som monteras framför dina ögon är inte direkt något nytt från google, efter försöken med Google Glass och världens billigaste VR-system Google Cardboard. Därför är det knappast förvånande att det senaste ryktet om vad som händer i Googles verkstad handlar om Virtual Reality.

Enligt Financial Times jobbar Google på ett VR-headset några klasser ovanför Google Cardboard. Den nya VR-hjälmen ska på många sätt likna Samsungs Gear VR och bygga på att du stoppar in en telefon i själva glasögonen för att driva det hela. Det hela låter ungefär som Google Cardboard redan fungerar, men denna gång ska skalet vara i plast och betydligt mer påkostat på alla sätt. Med en lite bättre grund för det hela ska det även finnas fler möjligheter för inbyggda sensorer och mer anpassningsbara linser för en mer bekväm användning.

Hur det ser ut med mjukvara är också intressant, för utöver att bygga stöd för sitt eget headset låter det som att Google planerar att bygga in stöd för Virtual Reality direkt i Android, lite på samma sätt som Android Pay eller fingeravtrycksläsare fått hoppa in i officiella versioner av Android under åren. Exakt hur det skulle se ut återstår dock att se, men med lite tur får vi se hela klabbet på Google I/O i sommar.