Imponerande upplösning

Rykte: Google och LG har extremt kraftfullt VR-headset på gång

Enligt ännu obekräftade uppgifter så ska Google och den koreanska elektronikjätten LG stå i begrepp att visa upp ett banbrytande nytt VR-headset i samband med mässan Display Week i maj. Specifikationerna som produkten påstås ha mer eller mindre sopar banan med de VR-headset som finns på marknaden idag.

Publicerad Uppdaterad

Det är sajten Android Police som kommer med uppgifterna om ett helt nytt och i många stycken banbrytande VR-headset signerat Google och LG. Headsetet påstås bjuda på en pixeltäthet på hela 1 443 ppi och en upplösning på smått galna 5 500 x 3 000 pixlar. Det i kombination med en påstådd bilduppdateringsfrekvens på 120 bilder i sekunden innebär att hårdvaran mer eller mindre skulle göra mos av både HTC Vive och Oculus Rift. HTC Vive har jämförelsevis en upplösning ligger på 2 800 x 1 600 pixlar och en bilduppdateringsfrekvensen på 90 bilder i sekunden. 

Båda bolagen långt framme inom VR

Varken Google eller LG är särskilt obekanta med VR-teknologi. Google har – som de flesta säkert vet – sin plattform Daydream och var även tidigt ute med sitt enkla VR-hadset Cardboard. LG släppte ett VR-headset tillsammans med sin smartphone G5 redan 2016 och har dessutom ett VR-headset för Steams VR-plattform under utveckling. Att de båda skulle vara kapabla att koka ihop en imponerande produkt är således långt ifrån otänkbart. Det bör påpekas att det i nuläget är oklart om det handlar om en renodlad konceptprodukt – vars syfte helt enkelt skulle kunna vara att visa vad som är möjligt – eller om det rent av handlar om en konsumentprodukt ämnad för serieproduktion.

Produkten tycks vara et fristående VR-headset och är alltså ingen telefon du placerar i ett headset. Rubriken på Googles presentation under mässan sammanfattar ganska bra vad det handlar om. “An 18 Mpixel 4.3-in. 1443-ppi 120-Hz OLED Display for Wide-Field-of-View High-Acuity Head-Mounted Displays.”

Källa