HTC One Fatso

Rykte: HTC jobbar på uppkopplad våg

Ej en bild på HTC:s våg, utan en Fitbit Aria

Nästa sidopryl från HTC verkar vara en personvåg.

Publicerad Uppdaterad

HTC försöker som bekant vitt och brett att hitta nya marknader att tjäna pengar på nu när ingen vill köpa deras telefoner. RE-kameran gick väl sådär, medan företagets VR-satsning tillsammans med Steam ser betydligt mer lovande ut. 

Ett annat företag som samarbetar med HTC är Under Armour, där de två tillsammans skulle lansera träningsarmbandet Grip. Det bandet har antingen försenats eller lagts ner (ryktena varierar), men det verkar inte vara det enda de två företagen har tillsammans.

En bluetooth-ceritifiering för 2PQ6 och CH-9556 från HTC dök nämligen upp på Bluetooth SIG:s sajt nyligen, innan det snabbt drogs ner. De båda modellnumren ska ha syftat till Bluetooth-bestyckade personvågar, men fler detaljer än så finns inte i dagsläget.

I det här fallet handlar det knappast om någon revolutionerande produkt och inte heller något som HTC skulle göra några direkta jättesummor på. Istället gissar vi på att en sådan här produkt, tillsammans med Grip, är väldigt viktig för Under Armour. Företaget har shoppat på sig såväl Mapmyfitness som Endomondo och Myfitnesspal under de senaste åren och kör själva med sloganen ”connected fitness”, men har inte någon direkt märkbar marknad med uppkopplade träningsprylar (en pulsbandströja som verkar ha lagts ner är det mest uppseendeväckande). Ur Under Armours synvinkel känns det väldigt viktigt att kunna erbjuda den här typen av hälso- och träningsrelaterade prylar vid sidan om kläderna för att på ett lite mer fysiskt sätt göra skäl för sin slogan. Särskilt när mer eller mindre varenda annan träningstjänst på nätet kränger egna vågar, stegräknare, pulsband och liknande.