Lärt sig av sina misstag?

Rykte: Intel i nästa Google Glass

Foto: Giuseppe Costantino/Flickr

Nytt samarbete ska ge Intel ytterligare skjuts in på wearable-marknaden.

Publicerad Uppdaterad

Google Glass har ännu inte lanserats på bred front, men redan planeras nästa generation av de uppkopplade glasögonen – drivna av ett Intel-chip. Det rapporerar Wall Street Journal, med hänvisning till anonyma källor, och konstaterar att samarbetet skulle vara ett naturligt nästa steg i Intels satsning på wearable-marknaden.

Missade smartphone-boomen
Intel missade smartphone-tåget när det gick och de flesta mobiler på marknaden idag drivs av ett ARM-chip. Intel tycks vara fast beslutet om att inte göra samma misstag när det kommer till wearables och har bland annat visat upp en uppkopplad skjorta och annonserade nyligen MICA, ett smart armband utvecklat i samarbete med modemärket Opening Ceremony.

Batteritid en knäckfråga
Enligt Wall Street Journal kommer Intel-processorn – ännu oklart exakt vilken – främst att tillföra Googles uppkopplade glasögon längre batteritid. Den korta batteritiden har varit ett av de problem som Explorer-versionen av Glass tampats med och den försenade releasen av de uppkopplade glasögonen har fått röster att göra gällande att den i själva verket är inställd

Sjukvårdssatsning
Medan Google Glass till en början beskrevs som en konsumentprodukt satsar nu dock Google, genom programmet Glass at Work, på anpassa produkten för arbetsmiljöer och Intel kommer vara delaktigt i att få in glasögonen i sjukvården, tillverkningsindustrin och andra arbetsplatser där man arbetar med händerna men samtidigt har behov av information. 

Google Glass drivs i dag av ett Texas Instruments-chip.

Källa