Hellre äta än ätas

Rykte: Intel överväger lägga bud på Broadcom

Bild: EdWare1/Flickr

Vad gör man som chipptillverkare om en av ens värsta konkurrenter ser ut att bli uppköpt av en halvledarjätte? Javars, man kan ju alltid förbereda ett bud på den där halvledarjätten. Och det är precis vad Intel gjort, nu när Broadcom tycks vara på väg att köpa Qualcomm. Det hävdar åtminstone källor till Wall Street Journal.

Publicerad Uppdaterad

Halvledartillverkaren Broadcom har som kanske bekant laggt två rejäla bud på chipptillverkaren Qualcomm. Men trots att det handlar om saftiga bud (det sista på 130 miljarder dollar) så har Qualcomm tackat nej med hänvisning till att det handlar om undervärderingar av bolaget. Många såg det till en början som en indikation på att man helt enkelt inte var intresserade av att sälja verksamheten alls. Men för en tid sedan öppnade Qualcomm dörren för en diskussion med Broadcom, något som innebär att en försäljning helt plötsligt tycks vara högaktuell ändå. Att konkurrenten Intel – som är störst i världen på pc- och serversidan – darrar är inte konstigt. 

Bud på budgivaren

Men Intel står förstås inte handfallna och ser på när en ny gigant kan vara på väg att ta form mitt framför ögonen på dem. Enligt Wall Street Journal så ska man ha övervägt ett bud på Broadcom som en potentiell motåtgärd. Planerna ska man ha haft sedan ett drygt år tillbaka. Källorna som kommit med informationen är dock anonyma, och det hela bör således tas med en nypa salt. De hävdar även att Intel även tittat på andra lösningar, som att köpa upp flera andra företag. Uppgifterna om Intels påstådda planer har hur som helst fått Broadcoms aktie att stiga. 

Källa