Inga fler fysiska knappar

Rykte: Iphone 15-modeller utan fysiska knappar

Fler tecken på att vissa Iphone 15-modeller kommer att sakna fysiska knappar.

Publicerad Uppdaterad

Redan tidigare har läckare som analytikern Jeff Pu och Bloombergs Mark Gurman hävdat att Iphone 15-modeller kommer att sakna fysiska knappar. Istället ska de använda så kallade solid state-knappar med Taptic Engines som ska emulera känslan av att trycka på en fysisk knapp, liknande hur Hem-knappen fungerar på iPhone 7, 8 och SE.

Nu sällar sig även analytikern Ming-Chi Kuo till den skaran när han kommer med informationen att det bara kommer att bli Iphone 15 Pro-modellerna som kommer att få den här tekniska lösningen. Enligt Kuo är det tillverkaren Cirrus Logic som kommer att tillhandahålla solid state-knapparna åt Apple. Enligt Kuo ska det också handla om en form av experiment, och om det faller väl ut kan den tekniska lösningen komma att introduceras även på övriga kommande Iphone-modeller.

Andra rykten som cirkulerar angående Iphone 15 Pro-modellerna är att de kommer att få en titanram istället för rostfritt stål, vara de enda modellerna med en fullskalig usb C-port, en nyutvecklad A17 Bionic-krets och en periskopkamera. Detta har även lett till rykten om att Iphone 15 Pro-modellerna kan komma att bli betydligt dyrare än motsvarande Iphone 14 Pro-modeller.

Källa