Satsar Apple på mobila betalningar?

Rykte: Iphone 6 får NFC-stöd

Noweherelse.fr har kommit över bilder på vad som påstås vara kretsarna under skalet på nästa Iphone-modell.

Kretskortet för nästa Iphone uppges vara utrustat med NFC-funktioner.

Publicerad Uppdaterad

På den franska sajten Noweherelse har nu bilder dykt på vad som påstås vara kretskortet som ska sitta under skalet på Apples kommande Iphone-modell. Av storleken på kortet att döma är det från den väntade 4,7-tumsvarianten av nästa Iphone som kortet kommer. Källan är en kinesisk underleverantör till Apple, som också avslöjar en del av funktionerna som är att vänta på den kommande telefonen.

Den kinesiska källan uppger bland annat att kretskortet har funktioner både för NFC och för snabba trådlösa nätverk med 802.11 ac-standarden. Det senare ger, om det handlar om en variant med en antenn, möjlighet till trådlösa dataöverföringar med hastigheter på upp till 500 megabit per sekund.

Det har länge ryktats att Apple ska börja integrera NFC-stöd i sina telefoner. Under fjolåret skickade bolaget till exempel in en patentansökan i USA där Apple tänker sig använda NFC-tekniken för att möjliggöra för användare att dela inhandlat material från Itunes med varandra.

Om Apples kommande telefoner ges stöd NFC, vilket en hel del Android-modeller har redan nu, så skulle det kunna innebära nya möjligheter för mobila betalningar att börja komma igång på allvar. Att Apple genom nästa Iphone-modell kan vara i startgroparna för att lansera en egen NFC-baserad mobilplånbok tyder också andra tecken på. I våras uppgavs företaget nämligen ha inlett ett samarbete med kinesiska China Unionpay, där Apple genom sin Passbook-app ska ge användarna möjligheter till att betala med mobilen i över tre miljoner betalterminaler i Kina.

Källa