Vi kan hoppas

Rykte: Iphone 7 blir vattentät

Bilden föreställer en Iphone 4s och har inget med artikelns innehåll att göra.

Ryktesmaskinen är igång för nästa års modell av Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Nu när Iphone 6s och Iphone 6s Plus är lanserade och även släppta i vissa delar av världen finns det ju ingen anledning att grotta sig i något så gammalt, utan det är dags att lyfta blicken mot nästa års modell. Kanske inte riktigt helt sant, men det hindrar inte ryktesmakarna från att komma upp med skojigheter om vad vi kan vänta oss.

Enligt en post på kinesiska Weibo har Apple börjat ta fram prototypenheter av Iphone 7 med två distinkta nyheter mot tidigare modeller.

Dels ska protoyperna vara vatten- och dammsäkrade i stil med vad bland annat Sony gör med sina lurar, en mycket välkommen funktion om det stämmer. Prototyperna ska utforska såväl den vattentåliga ”färg” vissa andra enheter kör med för sin vattentålighet, men även varianter med inkapslad elektronik och liknande finns i tankarna.

Som en del i vattentåligheten, men tydligen mer till följd av bendgate, alltså fjolårets lilla grej med att Iphone 6 plus lätt kunde böja sig, kommer Apple frångå helmetalldesignen som använts för att istället börja blanda material.

Skärmstorlekarna på prototyperna ska fortfarande ligga på 4,7 respektive 5,5 tum och bland testenheterna ska det inte återfinnas några extravaganser som böjda skärmar eller liknande.

Huruvida ryktena stämmer återstår att se om ungefär ett år, men en åtminstone stänksäker Iphone hade varit väldigt välkommet, särskilt när allt fler tillverkare går åt det hållet.