Obekräftade uppgifter

Rykte: Ny HTC U får tryckkänsligt hölje

Iphone 8 och Galaxy S8 i all ära, men möjligen blir det taiwanesiska HTC som släpper årets mest innovativa smartphone. Åtminstone om man får tro färska uppgifter från personer med insyn i HTC:s lanseringsplaner.

Publicerad:

29 mar 2017 - 09:44

Uppdaterad:

29 mar 2017 - 09:44

HTC har utlovat ett flertal smartphone-enheter i toppsegmentet i år, och HTC U Play och U Ultra ska enligt obekräftade uppgifter från ”personer med insyn i saken” inom kort få sällskap av U Ocean. Det hävdar den ofta mycket välunderrättade techläckaren och Venturebeat-redaktören Evan Blass, även känd under sitt Twitternamn @evleaks. 

Påstås släppas i maj
Förutom att den nya HTC U-enheten har prestanda som i övrigt kan mäta sig med vad Galaxy S8 sägs kunna erbjuda, så påstås enheten även få sensorer som gör själva höljet tryckkänsligt. Därmed skulle telefonen kunna kontrolleras med gester på andra ytor än skärmen. Om uppgifterna stämmer så kommer telefonen att presenteras närmare i samband med ett event någon gång i mitten av nästa månad, för att sedan släppas globalt i maj. Försök har gjorts tidigare med tryckkänsliga ytor utanför skärmen. Det svenska företaget Spectronics släppte 2001 Spectronics Sidetouch som styrdes genom att du tryckte och svepte över telefonens gummibeklädda sidor. Telefonen blev dock ett riktigt fiasko och såldes inte i många exempelar vilket gör att vi får hoppas att HTC om ryktet ovan stämmer lyckats bättre.

Sägs få Snapdragon 835-chipp
I övrigt gör uppgifterna gällande att U Ocean får 5,5-tumsskärm med WQHD-upplösning, Qualcomms Snapdragon 835-chipp och en kamera med upplösningen 16 megapixlar. 

.

.

 

.