Populärt koncept

Rykte: Ny Xperia Compact på gång

En ny modell i Sonys mycket uppskattade serie telefoner under namnet Xperia Compact ska vara på väg, och den sägs få en 5,5-tumsskärm.

Publicerad Uppdaterad

Det är källor till den japanska sajten IT Home som uppger att Sony planerar att släppa en ny Xperia Compact-telefon inom kort. Telefonen ska enligt uppgifterna komma rustad med ett Snapdragon 655-chipp och en skärm som mäter 5,5 tum. Då telefonen ska följa Sonys nya koncept med bildförhållandet 21:9 så kommer den följaktligen att bli något mer avlång än tidigare Compact-enheter. Telefonen sägs få yttermått på runt 138 x 60 millimeter. Det är oklart exakt när Sony kan tänkas offentliggöra den nya telefonen, men det har förekommit en del uppgifter om att den skulle kunna göra debut i samband med nästa års upplaga av Mobile World Congress i Barcelona, vilket skulle betyda att den presenteras i slutet av februari 2020. 

Sony har haft det tufft på smartphonemarknaden under de senaste åren och har sett sin globala försäljning rasa från 13,5 miljoner enheter under 2017 till 6,5 miljoner enheter under 2018. Prognosen för 2019 ligger på i sammanhanget mycket blygsamma 2,5 miljoner sålda enheter. 

Källa