Steve Jobs hade sannolikt inte gillat det

Rykte om Iphone med styluspenna 2019

Obekräftade uppgifter från koreanska medier gör gällande att Apple planerar att släppa en Iphone-modell med en så kallad styluspenna under nästa år.

Publicerad Uppdaterad

Jo, vi vet. Ipad Pro går sedan en tid tillbaka att få med en styluspenna, så konceptet är inte helt nytt för Apple. Men att en Iphone-modell med styluspenna skulle dyka upp hade nog rätt få ändå räknat med. Apples bortgångne grundare och före detta vd Steve Jobs avskydde som kanske bekant styluspennor. Och en av anledningarna till att Iphone fick ett rakt igenom fingerbaserat pekgränssnitt var just att man inte skulle behöva en stylus. Enligt Jobs var människan redan utrustad med det bästa pekdonet av dem alla: fingrarna. Dessutom ansåg han att en styluspenna alltför lätt kunde slarvas bort, något som skulle göra hela enheten oanvändbar. 

Diskuterar med underleverantörer

Det är den koreanska nyhetspublikationen The Investor som hävdar att en Iphone med styluspenna är på gång under nästa år. Uppgiften baseras på att Apple sägs föra intensiva diskussioner om saken med ett flertal potentiella underleverantörer. Möjligen spelar ärkefienden Samsungs Galaxy Note-framgångar in i det eventuella beslutet om en Iphone med stylusstöd. Apple ska dock enligt uppgifterna överväga en stylus byggd på en helt annan teknologi än den som Samsung använder sig av. 

Källa