Gulligt och dyrt

Rykte: Pris och lanseringsdatum för Apple Watch läckt

Den blir inte billig, men nu verkar det som att vi har lite mer info kring Apple Watch.

Publicerad Uppdaterad

”Tidigt nästa år” och ”den billigaste modellen börjar på 349 dollar” är det enda Apple sagt angående pris och lansering av Apple Watch, företagets smarta klocka. Nu har en källa till Macrumours sagt vad priset och lanseringsdatumet faktiskt blir. Det är ett rykte, så vi ska inte ta det allt för seriöst, men helt otroligt låter det ju inte.

Först och främst är det priset. Den billigaste modellen kommer börja på 349 dollar, det vill säga runt 3 000 svenska pengar grovt omräknat. Det nya ryktet säger att stålmodellen kommer att börja på 500 dollar, så någonstans kring 4 500 kronor. Vill du lyxa till det och köra på någon av guldmodellerna blir det ännu dyrare givetvis, mellan 4000 och 5000 dollar för att vara mer exakt. Det är såklart vansinniga priser för något som måste laddas dagligen och som kommer att ersättas av en ny modell inom något år, men med ädelmetaller med i bilden istället för en simpel guldfärg är inte priserna helt otroliga.

Samma källa säger sig också ha koll på det amerikanska lanseringsdatumet, vilket ska bli på alla hjärtans dag, det vill säga den 14:e februari. När den letar sig ut till resten av världen återstår dock att se.