Kraftigt förbättrad

Rykte: Så blir HTC One M9

Under början av nästa år ska HTC presentera sin nästa toppmodell i One-serien. Det här ryktas bli innehållet.

Publicerad Uppdaterad

HTC One var en riktigt bra lur, samma sak med uppföljaren One M8. Men då HTC tappat rätt mycket av sin forna stjärnglans (mest genom att rapa ur sig mängder med dåligt genomtänkta lurar, något de med en dåres envishet fortsätter med) har det inte direkt gått bra för företaget och uppköpsryktena haglar tätt med jämna mellanrum.

Därför kanske vi ska ta rykten om uppföljarluren HTC One M9 med en nypa salt, samtidigt som det är kul att höra något positivt från företaget för en gångs skull.

Bygget ska följa samma metalldesign som tidigare, men denna gång även bjuda på Qualcomms Snapdragon 805-chip tillsammans med tre gigabyte arbetsminne. Skärmen ska utökas till 5,5 tum med upplösningen 2560x1440 pixel och hela paketet ska drivas av ett 3500 milliamperetimmar stort batteri. Givetvis är det Android 5.0 installerat från start (här vore det ju kul om HTC släppte en Windowsmodell samtidigt, då de åtminstone i USA säljer en One M8 med Windows Phone numera. Men det är bara spekulation från oss).

Det där är dock standardsiffror som vi kan vänta oss från alla toppmodeller i början av nästa år (utom kanske metalldesignen då). Vad som ska vara nytt denna gång är att HTC överger sina tveksamma ”Ultrapixlar” och stoppar in en kamera på 16 megapixel med optisk bildstabilisering. Den unika kameran från One M8 ser däremot inte ut att följa med, utan det blir endast en lins denna gång. På ljudsidan verkar HTC även hoppa över sitt eget varumärke Boomsound för att istället slå sina påsar ihop med Bose, som får hantera ljudet i enheten. 

Pris, lanseringsdatum eller släppdatum är däremot inget som källan vill prata närmare om. Men vi lär få veta mer under första kvartalet nästa år.