Spara batteri

Rykte: Samsung implementerar ny skärmteknik i kommande modeller

Kommande Galaxy Note 20 Plus och Fold 2 kan få variabel skärmuppdatering vilket sparar mycket av batteriets kapacitet.

Publicerad Uppdaterad

Nya rykten säger att Samsung kommer att implementera så kallad LTPO-teknik i sina kommande Galaxy Fold 2 och Note 20 Plus men inte i Note 20. Det här innebär att de får variabel uppdateringsfrekvens i sina skärmar. Samsung Galaxy S20-serien har 120 Hz-skärmar vilket drar iväg i batteriförbrukning. Med den här tekniken kommer man istället att kunna spara mellan 15 och 20 procents batteri, enligt rykten. 

Tekniken innebär att i situationer där skärmarna inte behöver ha så snabb uppdateringsfrekvens så kommer de inte att ha det. Om du väljer att ha skärmen påslagen hela tiden med aktiv låsskärm så kommer den kunna gå ner till en uppdateringsfrekvens på 1Hz, för att sedan sprinta upp till 120Hz när det behövs. 

Det här kommer att göra skärmarna mer dynamiska och ger fördelarna med en hög uppdateringsfrekvens utan de största nackdelarna. 

Rykten säger också att de kommande Iphone 12 saknar den här tekniken vilket skulle innebära att Apple inte kommer att ha någon smartphone som kan slåss med den här skärmtekniken förrän tidigast 2021. Däremot så har både Ipad Pro och Apple Watch den här tekniken, så Apple står inte helt utan.

Källa