iBing & iTube?

Rykte: Sökmotor och tv-tjänst från Apple

Apple verkar bredda sig till nya områden enligt de senaste ryktena.

Publicerad Uppdaterad

Två intressanta rykten nu på morgonen gör gällande att vi inom kort kan få se såväl en söktjänst som en webb-tv-tjänst från Apple.

Apple Search har dykt upp i ryktessnurran sedan en jobbannons från Apple nämnde det namnet. Om det faktiskt rör sig om en söktjänst i stil med Googles eller om det är något annat framgår så klart inte. Att Apple, som ett av världens största företag, vill ge sig in på den marknaden känns däremot inte helt ologiskt efter att deras förhållande med Google svalnat en hel del. Samtidigt skulle en satsning på egen söktjänstge Apple en starkare plattform för sin egen annonslösning iAds. Å andra sidan kan vi anta att Apple lärt sig av både sitt eget misstag med Apple Maps och Microsofts satsning på söktjänsten Bing och inte lanserar något förrän det faktiskt fungerar på riktigt.

Det andra ryktet pratar om webb-tv. Det ska enligt ryktet röra sig om något i stil med Sling TV som den amerikanska TV-operatören Dish erbjuder. Där handlar det om ett litet antal kanaler, snarare än ett fullt kanalpaket, som användaren kan prenumerera på till sin mobil och surfplatta. Bygget kring tjänsten ska fortfarande vara i ett väldigt tidigt skede, men konspirationsteoretikern kan ju alltid börja skrika teve-apparat från Apple när helst denne önskar.