Ny kompakt

Rykte: Sony Xperia 1 III Compact kan vara på gång

Sedan Sony övergav sin Compact-serie 2018 har många saknat ett alternativ som är mindre och smidigare än dagens stora skärmar. Nu kan de snart få sina behov tillgodosedda. Om ryktena stämmer vill säga.

Publicerad Uppdaterad

Sonys Compact-serie var omtyckt av många som inte var så sugna på en stor skärm som genererade en telefon som var svårare att till exempel ha i fickan utan krångel. Sedan 2018 har de inte lanserat någon ny. Nu verkar det dock som om de kommer att lansera en ny kompakt smartphone. Ryktet kommer från Steve Hemmerstoffer, en känd techläckare som har många korrekta läckor i bagaget. 

Den kommande Sony Comapct-luren ska enligt Hemmerstoffer vara 140 x 68,9 x 7,4 millimeter, vilket är lite större än både den äldre Xperia XZ2 Compact (135 x 65 x 12.1 mm) och Iphone 12 mini (131.5 x 64.2 x 7.4 mm), men inte någon enorm skillnad. 

Skärmen kommer att vara en 5,5-tumsskärm med urtag för selfie-kameran på åtta megapixlar. På baksidan sitter enligt uppgifterna dubbla kameror, en huvudkamera med 13 megapixlar och ytterligare en som vi inte har några uppgifter om ännu. 

Designen är lånad av Xperia 1 II och Xperia 5 II vilket betyder att det kommer att finnas en sidomonterad fingeravtrycksläsare, en volymknapp och en dedikerad avtryckarknapp för kameran. 

Ett uttag för hörlurar och en usb-c-port för laddning är också på plats. Det ser också ut som om det blir en högtalare i botten som, i kombination med den andra högtalaren, kan skapa ett stereoljud. 

Den kommer sannolikt ha 5G-kompabilitet och det sägs att den kommer att få Qualcomm Snapdrag 775G, ett chipset som ännu inte lanserats. Det sägs att den nya modellen kan komma att heta Xperia 1 III Compact. 

Mer detaljer än så har ännu inte dykt upp. 

Källa