https://www.mobil.se/nyheter/rykten-mindre-sensorpanel-pa-nya-iphone
568507
Nyheter
falskt
Nya Iphone 12

Rykten: Mindre sensorpanel på nya Iphone

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/iphone12.jpg?itok=V-AFRD6t', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/iphone12.jpg?itok=FI9ZjMej', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/iphone12.jpg', w: 2000, h: 1334, title: ' ' },]
Enligt rykten kommer den nya Iphone 12 att ha en mindre sensorpanel än sina föregångare. Det verkar dock inte vara några radikala förändringar på gång.

Sensorpanelen i sin nuvarande form dök upp 2017 på Iphone X och har sedan hängt med på både XS och 11-modellerna. Nu ryktas det om att Apple kommer att göra om den till nästa generation, som kallas Iphone 12. Förändringen verkar, enligt källorna som Front Page Tech hänvisar till, dock vara minimal då det hela verkar handla om att göra den aningen mindre.

Varför det här förändringen sker är lite oklart, men en del gissar att det kan ha med den nya kameraenheten på baksidan att göra. Den antas ta mera plats vilket i så fall kan tvinga Apple att göra kameramodulen för Face ID mindre. Det i sin tur lederalltså till en mindre sensorpanel.

Iphone 12 i fyra versioner

Den nya Iphone 12 tros komma i fyra olika modeller som i sin tur kan delas in i två grupper där en får aluminiumram och två kameror medan de två andra får en ram i rostfritt stål och fyra kameror (snarare, tre kameror och en Lidar). 

Samtliga ska dock vara kompatibla med 5G och alla antas få en ny A14 Bionic-processor tillverkad i 5nm-process. 

De exakta specifikationerna får vi se när de faktiskt lanseras, vilket troligen sker i september.