Ska få fart på försäljningen på tillväxtmarknader

Rykten om en ny budgettelefon från Apple under 2020

Har Apple en ny budget-Iphone på gång? Ja, enligt källor med insyn i saken så ska en ny 4,7-tumstelefon debutera under 2020.

Publicerad Uppdaterad

Det har blivit allt tuffare att sälja flaggskeppstelefoner. Och för en tillverkare som Apple – som inte ens har någon renodlad budgettelefon i sin produktportfölj – är läget förstås än mer problematiskt. Att hitta tillväxt på så kallade utvecklingsmarknader är dessutom näst intill omöjligt med priser på minst 8 000 kronor för en smartphone. Det här har även Apples vd Tim Cook tidigare medgivit. Så snart som nästa vecka kommer Apple att lansera en trio nya och sannolikt relativt dyra telefoner, som knappast lär råda bot på den saken. Men enligt uppgifter från källor till affärspublikationen Nikkei Asian Review, så ska Apple även ha en ny budgettelefon på gång, och den ska släppas under nästa år, 2020. 

Samma storlek som Iphone 8

Väldigt lite är känt om den påstådda enheten, men den sägs komma med en 4,7-tumsskärm och blir därmed lika stor som Iphone 8, som den till viss del också ska likna rent visuellt även i övrigt. Uppgifter om en liknande telefon har cirkulerat tidigare, vilket skänker lite mer substans till uppgifterna. På vilket sätt man tänkt kompromissa med telefonen för att göra den billig är oklart, men den kommer förmodligen att vara rustad med en LCD-skärm precis som förra årets Iphone XR (eller årets Iphone 11). Det är inte heller klart vilken prisnivå man kommer att lägga sig på, eller exakt när under nästa år som telefonen kan komma att släppas. Det ska dock handla om en lansering ”till våren”. 

Källa