Bättre AR

Rykten säger att Iphone 12 får bättre AR-funktioner

Enligt rykten och källor sägs det nu att nästkommande Iphones kommer att få en uppdaterad och bättre laserkamera för att mäta djup och därför förbättra alla funktioner som är kopplade till dessa funktioner.

Publicerad Uppdaterad

Flera rykten har påstått att nästa Iphone kommer att få en mer avancerad avståndsmätare vilket ska ge bättre AR-teknik i telefonen. Tekniken som funnits i Iphones sedan 2017 i och med Iphone X kallas för Truedepth och fungerar genom att skicka ut 30 000 laserpunkter och mäta deras distorsion för att skapa en 3D-modell av det lasern riktas mot.

Den här tekniken har använts för Face ID, selfielägen och Animoji. Den nya tekniken som sägs komma i Iphone 12 är mer avancerad och räknar istället ut tiden det tar för lasern att studsa tillbaka till kameran från objektet. Det här ska ge en mer korrekt och exakt 3D-modell jämfört med den gamla tekniken.

Det sägs att Apple kommer att köpa in tekniken från samma företag som tidigare, det vill säga från det San José-baserade företaget Lumentum.  Tidigare har andra företag kunnat köpa samma teknik, men nu säger en källa till Fast Company att den nya tekniken kan komma att bli exklusiv för Apple. Den här tekniken kommer att göra Apples AR-funktioner avsevärt mycket bättre, i alla fall om man får tro ryktena.

Samtidigt sägs dessa rykten bekräfta att det kommer att komma två mer exklusiva modeller och två enklare. Samtliga ska ha oled-skärmar och 5G-kapacitet men de dyrare ska ha tre kameror och de enklare få nöja sig med två. Men huruvida dessa rykten kommer att motsvaras av verkligheten återstår att se.

Källa