https://www.mobil.se/nyheter/rykten-sager-att-sony-xperia-5-plus-far-8k-hdr-video
568272
Nyheter
Fler specar sprids

Rykten säger att Sony Xperia 5 Plus får 8K HDR-video

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/007vpwzcly1gbdscvyvsdj317r0nztap_renamed_by_iws.jpg?itok=A4mn6BeH', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/007vpwzcly1gbdscvyvsdj317r0nztap_renamed_by_iws.jpg?itok=MlxiZBPu', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/007vpwzcly1gbdscvyvsdj317r0nztap_renamed_by_iws.jpg', w: 1575, h: 863, title: ' ' },]
Sony har lyckats hålla förhållandevis tyst om sina kommande lanseringar, men några rykten har cirkulerat. Det senaste handlar om videoförmågan och ytterligare en modell.

Sonys nästa toppmodell skulle ha lanserats på MWC i slutet av februari, men med tanke på att den ställts in kommer Sony istället att ha sin lansering via youtube på morgonen den 24 samma månad. Förväntningen är att de ska lansera minst en toppmodell, men vad den ska heta är ännu lite oklart. Vissa rykten säger Xperia 1.1, andra säger Xperia 5 Plus. Osäkerheten har gjort att vissa spekulerar i om det egentligen är två modeller som är på gång. Vilket det blir får vi veta den 24e. Men det senaste ryktet kring den här modellen är alltså att den ska kunna filma i 8K HDR. Det här är en förhållandevis ovanlig egenskap vilket gör att den kommande modellen antingen kommer att imponera, eller så är ryktet lite väl saltat. 

Ett annat rykte kring lanseringen är att det också ska komma en ny mellanmodell, ett potentiellt namn på den är Xperia 9. Här finns det om möjligt ännu mindre information än om toppmodellen. Men en sak som man tror sig veta är att den kommer att drivas av ett Snapdragon 765.