1
1
https://www.mobil.se/nyheter/rykten-samsung-galaxy-22-ultra-far-storre-sensorer
570894
Nyheter
falskt
Kameranytt

Rykten: Samsung Galaxy 22 Ultra får större sensorer

Kameran på Samsungs nuvarande toppmodell Galaxy S21 Ultra.
Som vanligt föregås stora lanseringar av rykten och diverse spekulation. Den här gången handlar det om Samsungs kommande toppmodell och de kameror den kan tänkas vara bestyckad med.

Som vanligt är kommande flaggskepssmodeller omgärdade av rykten och läckor fram tills dess att de lanseras. Samsungs kommande Galaxy S22 Ultra är inte något undantag. Den här gången är det nya rykten kring kamerorna i den kommande modellen som dykt upp. 

Bland annat ryktas det om att S22 Ultra kommer att ha i stort sett samma kamerauppsättning som nuvarande S21 Ultra men med små modifikationer. Telekamerorna kan komma att få nya sensorer med något högre upplösning, tolv megapixlar istället för tio och behålla samma pixelstorlek vilket borde innebära att sensorerna blir större. Båda kamerorna ska få optisk bildstabilisering. 

Huvudkameran verkar vara densamma om man ska tro ryktena, upplösningen sägs bibehållas men om sensorn är densamma eller inte är inte helt tydligt. Här ska också den optiska bildstabiliseringen ha förbättrats. Vidvinkelkameran behåller sina tolv megapixlar men får även den optisk bildstabilisering. Den framåtriktade kameran verkar få vara som den är med 40 megapixlars upplösning på sensorn. 

Ryktena nämner också att Galaxy S22 och S22 Plus kan få mer märkbara uppgraderingar i kameran med bland annat en huvudkamera med en upplösning på 50 megapixlar och samma telefotokameror som i S22 Ultra. 

Men som med det mesta i ryktesväg kan det nog vara bra att ta allt med en hyfsad skopa salt. 

Källa