Fjärde i år

S-circle – Samsungs nya träningsband

Samsung verkar ha lugnat sig något med vågen av nya telefoner i år, men istället satsar de på träningsprylar.

Publicerad Uppdaterad

I något slags försök att ta över marknaden för kroppsburen teknik kör Samsung på sin beprövade strategi att skjuta på precis allting och se vad som träffar. Efter de tre klockorna Gear 2, Gear 2 Neo och Gear Fit har nu en tredje handledsburen pryl dykt upp, kallad S-circle.

Enheten är inte officiell ännu, men har passerat såväl instanserna som godkänner bluetooth-enheter som amerikanska motsvarigheten till PTS, så den känns hyfsat officiell ändå.

Det är tunnsått med fakta. Det ska röra sig om en aktivitetsmätare med bluetooth, så vi förutsätter att den plockar upp steg och pratar med S Health i Samsungtelefoner på samma sätt som klockorna. Utan skärm lär batteritiden vara betydligt längre, men det finns inga uppgifter om armbandet bara plockar upp steg eller om det även finns en inbyggd pulsmätare som i Gear-serien.

S-circle är lite av ett eko från förra årets S-band, vilket bilden här ovan föreställer. Aktivitetsmätaren utannonserades i samband med Galaxy S4, men försenades rejält och släpptes sedan i begränsad upplaga i enstaka länder (troligen för att Samsung fokuserade mer på lanseringen av Gear). S-circle kan mycket väl vara uppföljaren och vi kan ju i alla fall hoppas att armbandet kommer hit den här gången.