https://www.mobil.se/nyheter/s-r-batteritiden-p-apple-watch-med-lte
564000
Nyheter
Ring med klockan - en stund

Så är batteritiden på Apple Watch med LTE

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Apple%20Watch%20Series%203b.png?itok=LJQgXyX-', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Apple%20Watch%20Series%203b.png?itok=4ko0angy', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Apple%20Watch%20Series%203b.png', w: 1019, h: 621, title: ' ' },]
Om man läser det finstilta får man farhågorna kring batteritiden för Apple Watch Series 3 besannade.

När Apple presenterade den tredje generationens Apple Watch med egen mobiluppkoppling sade man inte ett pip om batteritiden, och det var nog knappast en slump. Apple Watch är ju inte precis känd för bra batteritid till att börja med, och egen uppkoppling mot mobilnätet lär knappast göra saken bättre.

Läser man det finstilta på Apples produktsida fär Apple Watch Series 3 LTE får man däremot ett hum om vilken batteritid det handlar om. Om du tänkte använda klockan för att ta telefonsamtal på egen hand får det se till att vara korta samtal, för då går du från fullt till tomt batteri på en timme. Om du däremot har telefonen i närheten, och klockan därmed tjänstgör som ett slags bluetoothheadset som sitter på fel ställe, blir batteritiden tre timmar från fullt till tomt.

Som helhet anger Apple att klockan ska klara 18 timmar "vid blandad användning", vilket i våra öron låter som att den kommer att ha svårt att klara en normal dag utan att behöva laddas.

Apple Watch Series 3 LTE kommer inte till Sverige i dagsläget, bara versionen utan egen mobiluppkoppling.

Källa