https://www.mobil.se/nyheter/s-ska-android-l-ta-dig-skicka-sms-fr-n-datorn
565136
Nyheter
Webbstöd, gruppchatt och högupplösta bilder

Så ska Android låta dig skicka sms från datorn

Om Google får välja ser det ut som att du snart kan skicka sms med datorn.

Sms-appen Android Messages är Googles egen sms-app och även om man i Android kan välja bland flera andra appar för att skicka sms har Android Messages flera unika funktioner. Det är användare på forumet XDA-Developers som hittat uppgifter som tyder på att appen snart ska få stöd även för skicka sms via ett webbgränssnitt. Rykten om detta har förekommit tidigare, men nu visar skärmbilder som man hittat i den senaste versionen av appen hur det hela ska fungera.

På bilderna ser vi hur användaren uppmanas att skanna en QR-kod som ska visas på den webbaserade inställningssidan. Eftersom allt tycks förberett i appen kan man anta att en lansering av funktionen inte ligger alltför långt borta. Av uppgifterna som framkommer verkar det även som man ska kunna koppla meddelande-appen till sitt Google-konto för “en mer personligt anpassad upplevelse”. Den här funktionen är närmast identisk med den som Google redan idag använder för sin meddelande-app Google Allo och kan ha att göra med kopplingar till exempel till Google Assistant som ju kommer på svenska senare i år.

Nästa generations sms och mms

Utöver webbstödet så har Google Messages sedan tidigare stöd, för RCS vilket, förutsatt att din operatör stödjer tekniken gör att du kan skicka högupplösta bilder istället för att begränsat av storleksgränsen för MMS, skapa gruppmeddelanden med mera. Det förutsätter dock att även mottagaren uppfyller samma villkor och använder en operatör som stödjer RCS.

Google har meddelat att de arrangerar sin utvecklarkonferens den 8-10 maj i år och då kan vi kanske få se en uppdatering inte bara kring nästa Android-version utan även av meddelandeappen.