Bilder i molnet

S7 uppdateras till Samsung Cloud

Nu har uppdateringarna till S7 börjat skickas ut och fler telefoner står på tur. De får alla stöd för Samsungs nya molntjänst.

Publicerad Uppdaterad

Samsung Cloud som lanserades i samband med släppet av Galaxy Note 7 har nu hittat även till Samsung Galaxy S7, i alla fall några. Vi på Mobil har tittat på en uppdaterad S7:a och uppdateringen innebär att du via ditt Samsung-konto ska kunna spara backup på kontakter, kalender, internetbokmärken, tangentbordsinställningar och på ditt bildgalleri med både stillbilder och videofiler. Du kan välja vilka bildmappar på telefonen som ska synkas och om det ska ske enbart när du har wifi-uppkoppling eller även via mobilnätet. En begränsning är dock att inget innehåll sparat på minneskort kan sparas till Samsung Cloud.

Ofärdig funktion
Den tid vi kunnat testa Samsung Cloud i S7 har felen varit flera. Bland annat har bilder som säkerhetskopierats dit blivit skadade och ofta har vi också fått felmeddelanden om att synkningen misslyckats helt.

Med Samsung Cloud i telefonen får alla användare gratis 15 GB utrymme, men fyller du det finns i dagsläget ingen möjlighet att köpa mera. Det finns heller ingen möjlighet att komma åt sitt innehåll på något annat sätt än från en telefon med Samsung Cloud. Det finns en planerad webbtjänst, men den är ännu inte tillgänglig.

Oklar lanseringsplan
Mobil har sökt Samsung i Sverige för att få veta mer om när utrullningen sker och till vilka telefoner. Maria Hansson som är PR-ansvarig säger till Mobil att stödet för Samsung Cloud kommer till Samsung Galaxy S5, S6 och S7 samt till Samsung Galaxy Note 4. Hon säger även att utrymmet för alla nya användare kommer vara 15 GB, men att det idag inte finns några uppgifter om när uppdateringen rullas ut i Sverige, eller om man kommer att kunna köpa till ytterligare utrymme.