Annons

Kan hjälpa dig styra smarta hemmet

Så aktiverar du temperatursensorn i Homepod Mini – tillgänglig nu

Apple har släppt ny mjukvara som aktiverar den temperatursensor som hela tiden funnits i Homepod Mini men som du inte kunnat aktivera förrän nu.

Publicerad Uppdaterad

Apple lanserade högtalaren Homepod Mini i Sverige i slutet av förra året men då sa man inget om den ej aktiva temperatursensorn som fanns där redan då. Med Homepod OS 16.3 som nu finns tillgängligt går det att akrtivera sensorn som både kan mäta temperatur och luftfuktighet. Tanken är att du ska kunna anävnda uppgifterna för att automatisera det smarta hemmet så att till exempel persiennerna dras ner när det blir över ett visst antal grader eller att elementen slås på när temperaturen sjunker för lågt. Du uppdaterar Homepod Mini via Apples Hem-app och när uppdateringen väl är gjord så ser du aktuell temperatur i Hem-appen i telefonen. 

Även stora Homepod Mini, andra generationen, som snart börjar säljas i Sverige har sensorn för temperatur och luftfuktighet och båda högtalarna fungerar som hubbar för det smarta hemmet med stöd för smarta hemmet-standarden Matter.