1
1
https://www.mobil.se/nyheter/sa-blir-iphone-14
571388
Nyheter
falskt
Tidiga rykten samlade

"Så blir Iphone 14"

Om du är nyfiken på hur de nya Iphone 14-modellerna kan komma att se ut i höst så kan vi leda dig i rätt riktning.

Iphone 14 må ligga långt fram i tiden och inget är givetvis officiellt tillkännagivet, men rykten och läckor kan ändå måla upp en trovärdig bild av vad Iphone 14 kan komma att erbjuda.

Iphone 14 kommer att lanseras med en snabbare A16-krets som baserar sig på 5nm-teknik tillsammans med 6 gigabyte arbetsminne. Ett aluminiumchassi med samma platta design som Iphone 13 presenteras med två skärmstorlekar, 6,1 respektive 6,7 tum. Däremot är det inte säkert att den här modellen får förhöjd uppdateringsfrekvens i skärmen, det Apple kallar Promotion och som ger Pro-modellerna upp till 120 hertz uppdateringsfrekvens. 

Baksidan kommer att ha dubbla kameror och antingen en mindre "kamerabula" eller ingen alls. Frontkameran kommer att finnas i en "notch" tillsammans med funktioner för Face ID. 

Bland anslutningsmöjligheterna finns enligt uppgifterna snabbare 5G och Wi-Fi 6, däremot är det tveksamt om det kommer att finnas usb C utan Apple lär hålla fast vid Lightning ett tag till. Det ska även finnas satellitbaserade nödfunktioner för att minska behovet av telemaster.

Iphone 14 Pro kommer också att presenteras med 6,1 och 6,7 tum, men här med 120Hz Promotion och nyheter i form av att Face ID sägs placeras i skärmen och selfiekameran ska enligt samma uppgifter hamna i ett hål i skärmen, ingen sensorpanel längre alltså. Även här kommer det att finnas en 5nm A16-krets under motorhuven men här tillsammans med 8 gigabyte arbetsminne. 

Pro-versionen kommer att ha samma plattare Iphone 13-influerade design som vanliga Iphone 14, men här kan Apple eventuellt gå ifrån rostfritt stål i chassit och istället satsa på titan.

Även här kommer det att erbjudas 5G men istället för Wi-Fi 6 kommer det att erbjudas den snabbare Wi-Fi 6E. Inte heller här finns det något som tyder på usb C istället för Lightning.

På baksidan kommer det att finnas en trippelkamera med en primär kamera på uppgraderade 48 megapixel, och även här en mindre "kamerabula" eller ingen alls. Frontkameran kommer inte hittas i en sensorpanel som sagt utan istället placeras i ett fristående hål i toppen av skärmen.

En del av dessa rykten är fortfarande osäkra och mycket kan fortfarande ändras, men de senaste åren har Apple haft svårt at hålla detaljerna hemliga och även tidiga rykten som dessa har visat sig stämma.