Ny design och mer enhetlig teknik

Så blir Samsung Galaxy SmartTag 2

Certifiering för Samsung Galaxy SmartTag 2 avslöjar en del nya detaljer.

Publicerad Uppdaterad

Samsung arbetar vidare med den andra generationen av sina spårningsbrickor Smarttag, och nu har information som publicerats hos amerikanska Federal Communications Commission (FCC) avslöjat en del nya detaljer.

Ursprungliga Galaxy SmartTag som lanserades 2021 tillverkades i två olika varianter - en enklare version som enbart använde Bluetooth Low Energy (BLE), samt SmartTag+ som kombinerade BLE med Ultra Wideband (UWB) för mer exakt positionering. Enligt informationen som har dykt upp angående Galaxy Smarttag 2, med modellbeteckningen EI-T5600, framstår det dock som att Samsung har för avsikt att bara släppa en variant som använder UWB och därmed inte släppa någon renodlad BLE-version.

Tillsammans med FCC-dokumentationen har Samsung även inkluderat en referensbild på spårningsbrickan som avslöjar en ny och betydligt rundare design tillsammans med ett betydligt hål vilket gör den enklare att fästa på exempelvis nyckelknippan.

Enligt tidigare information kring enhetens Bluetooth-certifiering har det framgått att den fortfarande skulle kräva Samsungs SmartThings-app, och det finns ingen ny information som tyder på att den kommer att ha stöd för Googles kommande Find My Device-nätverk.