Sen ankomst för e-post till Googles klockor

Så får du Gmail i din smartklocka med Wear OS – Samsung och Pixel Watch

Gmail nu i Wear OS 3 och Wear OS 4

I samband med att Google släppte Pixel Watch 2 i Sverige så passade bolaget även på att göra Gmail-appen tillgänglig i Wear OS-klockor.

Publicerad Uppdaterad

Redan tidigare så kunde du läsa e-post i Wear OS eftersom klockorna kan visa aviseringar från telefonen och där har ju Gmail funnits hela tiden. Det är dock först nu som Gmail-appen är tillgänglig för nedladdning direkt till klockorna och det öppnar fler möjligheter. Framförallt att skapa nya meddelanden och skicka direkt från klockan oberoende av telefonen.

Att Gmail finns för klockor med Wear OS 3 och Wear OS 4 innebär att appen är tillgänglig inte bara för Googles egna Pixel Watch och kommande Pixel Watch 2 som börjar säljas 12 oktober, utan även för till exempel Samsungs Galaxy Watch 4-, Watch 5- och den senaste Watch 6-serien. 

Så gör du

För att få Gmail i din klockan kan du antingen, direkt i klockan, gå till Google Play och där söka upp och ladda ner appen. Det Gmail-konto vars e-postmeddelanden du ser i klockan blir det som är aktivt där. Vill du addera fler Gmail-konton gör du det via appen i klockan. Där trycker du Lägg till et konto och vägleds då för att kopiera något av de Gmail-konton du har i telefonen så de finns även i Gmail på klockan.

Utöver att installera appen från klockan, kan du gå till Google Play i telefonen, där söka upp Gmail och välja att installera på klockan genom att välja inte "På den här inheten" utan din klocka.