Lagra dina bilder

Så för du över bilder från Icloud till Google Photos – ny tjänst från Apple

Apple har i veckan presenterat en tjänst som gör det möjligt för användare med Icloud att kopiera över sina bilder och filmer till Google Photos.

Publicerad Uppdaterad

I veckan har Apple introducerat en tjänst som gör det möjligt för användare av iCloud att enkelt flytta över sina bilder till Google Photos. 

För att göra flytten loggar du in på Apples Privacy-sajt med ditt iCloud-konto och väljer "Överför en kopia av dina data". Bilderna som finns lagrade på iCloud försvinner inte utan finns kvar där om du inte väljer att ta bort dem. 

Allt kan dock inte flyttas över, smarta album, Apples Live photos, vissa metadata och alla råformat kan inte flyttas över. Men de vanliga formaten flyttas över utan konstigheter. Bilder flyttas i sina album medan filmer flyttas separat. Om du har flera versioner av en bild på ditt Icloudkonto kommer bara den senaste versionen att flyttas över och kopior kommer bara att flyttas över som en bild. 

Själva flytten kräver att du dels har tillräckligt med utrymme på ditt Google-konto, så bilderna förs alltså över i orginalstorlek. Flytten kräver även att du har tvåfaktorinloggning påslaget på ditt Apple ID, alltså att du bekräftar din inloggning med en kod som skickas till dig, inte bara med ditt lösenord. Själva flytten tar mellan tre och sju dagar då Apple ska verifiera att uppdraget kom från dig.

Tjänsten från Apple är ett sätt för bolaget att låta dig ta med dig dina data och inte låsa in dem. Om du använder Iphone elelr Ipad idag är ett alternativ för att få bilderna till Google Foto givetvis att ladda ner Google Foto-appen. Då kan du också välja om bilder och filmer ska laddas upp i orginalstorlek eller i Googles lite lägre "Hög upplösning" vilket i dagsläget inte räknas mot ditt lagringsutrymme på Google-kontot.