https://www.mobil.se/nyheter/sa-har-flaggskeppen-fatt-sankt-pris-de-ar-mest-prisvarda-nu
567324
Nyheter
Prisjämförelse

Så har flaggskeppen fått sänkt pris – de är mest prisvärda nu

Vi tittar närmare på de mest prisvärda telefonerna just nu.

Idag innebär inte varje generation av nya flaggskeppsmobiler att det nödvändigtvis är värt att uppgradera. Tittar vi på det senaste årets mobilsläpp finns det flera telefoner som vi efter att ha testat dem gillar skarpt och flera av dem har numera betydligt lägre prislappar än när de lanserades. 

Samsung Galaxy S9 Plus: 6000 kr prissänkt från 10 000 kr

Börjar vi bakifrån med Samsung Galaxy S9 Plus som lanserades för mer än ett år sedan så går den att hitta för 6000 kronor nu att jämföras med de 10 000 kronor den kostade när den lanserades. Det är alltså en påtaglig prissänkning och fortfarande en telefon som står sig i konkurrensen och erbjduer mycket av det som senare Galaxy S10-familjen erbjuder. 

Huawei P20 Pro: 5000 kr prissänkt från 8500 kr

För en tusenlapp mindre går det att hitta Huaweis revolutionerande kameramobil P20 Pro med trippelkamera och upplösning upp till 40 megapixel. Den var alltså överlägsen konkurrensen när den kom, men håller fortfarande god klass i jämförelse. Framförallt bra då på fotosidan, men även en bra telefon över lag.

Huawei Mate 20 Pro: 6000 kr prissänkt från 10 000 kr

Utöver uppdaterad prestanda lyckades Huawei med Mate 20 Pro matcha konkurrenternas bästa sidor på många sätt och höjde dessutom ribban ytterligare något. Här introducerades till exempel omvänd trådlös laddning. Även om det kanske är en funktion med i praktiken måttlig användbarhet är Mate 20 Pro bra som helhet och ger nu väldigt mycket för pengarna.

Prissänkningar på flaggskepp med några månader på nacken är delvis en effekt av konkurrens. Överväger du en ny telefon är det till exempel viktigt att titta på flera tillverkare än de stora etablerade. Uppstickare som Xiaomi och Oneplus är exempel där dagens flaggskepp med den senaste, mest påkostade prestandan får samma pris som de ovanstående dyrare flaggskeppen.