Kommande toppmodell

Så kan Xiaomi Mi6 bli

Enligt en påstådd läcka kommer Xiaomi Mi6 i tre varianter.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi har under ett antal år jobbat sig upp till att nu vara ett piggt alternativ till de stora tillverkarna, och förra året fick vi dels möjlighet att köpa deras mobiler i Sverige, dels började de med Mi5 på allvar att kunna konkurrera även i prestanda. Därför är vi förstås nyfikna på vad de har i påsen för 2017.

Enligt GizChina kommer Mi6 i tre varianter. En standardvariant, en Mi6 Premier, och en lite billigare Mi6 Youth. Vi har absolut ingen som helst möjlighet att verifiera, men uppgifterna låter i alla fall trovärdiga.

Standardvarianten sägs vara försedd med en oled-skärm med 2560 x 1440 pixel (storlek okänd), chipsetet Snapdragon 835, dubbla kameror, 4 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagring. Prislappen ska ligga på runt 4000 kronor.

Premiumvarianten ska dessutom ha böjd skärm och keramisk baksida, och den sägs få 6 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagring. Känner vi Xiaomi rätt kommer den att säljas i begränsad utgåva och vara svår att få tag på.

Youthvarianten, slutligen, byter ut Snapdragon 835 mot Mediatek Helio X30, som ska vara tillverkad i en 10 nanometersprocess och ha tio processorkärnor. Känner vi Mediatek rätt innebär det prestanda i toppklass på allt utom 3D-grafik. I övrigt ska specifikationerna vara liknande, men prislappen endast lite drygt 3000 kronor.

Har vi tur får vi se Xiaomi Mi6 i anslutning till Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari.

Källa