I lager hos flera svenska webbutiker

Så köper du Googles Pixel 4 och Pixel 4 XL-telefoner i Sverige

Googles egna telefoner säljs officiellt inte i Sverige, men det hindrar inte återförsäljare från att faktiskt ta in telefonerna.

Publicerad Uppdaterad

Googles Pixel-telefoner har framförallt skapat sig en position genom mjukvara där du använder Googles teknik för att ge dig bra bilder från kameran och med ett gränssnitt där du får Googles senaste funktioner först, som den nya Google-assistenten, till exempel. Pixel 4 ger dig dessutom ansiktsigenkänning i 3D och geststyrning så att du kan vifta framför telefonen och låta mobilens radar hjälpa till att styra till exempel musikuppspelning.

Här kan du köpa Googles PIxel-mobiler

Den som går till Googles egen webbutik kommer hitta Pixel-mobilerna bara i Australien, Frankrike, Irland, Italien, Japan, Kanada, Singapore, Spanien, Storbritannien, Taiwan, Tyskland, USA. Inte i den svenska webbutiken alltså. Nu har dock en rad svenska webbutiker tagit in telefonerna i sitt sortiment. Det handlar både om butiker baserade utomlands men med leveranser till Sverige och om etablerade svenska återförsäljare som CDON och Dustin. Priset för Google Pixel 4 64 GB är ca 9990 kronor och för Pixel 4 XL 64 GB är priset 11 990 kronor.

Du kan följa utbud och priser för flera olika återförsäljare via prisjämförelsesajter som Prisjakt. Priserna på ungefär 10 000 respektive 12 000 kronor för de båda telefonerna är snäppet högre än Google själva tar för telefonerna och högre än vad återförsäljare som exempelvis Mediamarkt i Tyskland tar. Googles eget pris för Pixel 4 är 749 euro vilket är 8030 kronor samt för Pixel 4 XL 899 euro, motsvarande 9600 kronor, men Google själva låter dig alltså inte beställa till en svensk adress.