Fler funktioner och betalningar

Så lyder Samsungs planer för Galaxy AI

Samsungs artificiella intelligens Galaxy AI blir kostnadsfri till 2025, men sedan kan tillgången bli uppdelad.

Det är i en intervju med publikationen ET Telecom som Samsungs mobilchef, T.M. Roh, har berättat lite mer om hur framtiden kan se ut för Galaxxy AI. Enligt Roh räknar man med att den artificiella intelligensen kommer att finnas tillgänglig på 100 miljoner enheter före årsskiftet. 

Här har Samsung redan bekräftat att Galaxy AI utöver de befintliga Galaxy S24-modellerna även kommer att släppas till Galaxy S23-serien, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5 och Flip 5 samt Galaxy Tab S9-serien under första halvåret 2024. Rimligtvis kommer även Galaxy Z Fold 6 och Flip 6 att få tillgång till Galaxy AI-funktionerna. Tillsammans kan dessa modeller får AI:n att passera 100 miljoner-strecket. 

Roh bekräftade också det som har sagt tidigare om att Galaxy AI kommer att vara gratis för alla fram till 2025. Vad som kommer att hända efter det är ännu inte bestämt då företaget enligt Roh inte har fattat några beslut om den saken, men han antydde att det finns planer på att dela upp Galaxy AI där man kan komma att introducera mer kraftfulla AI-funktioner för betalande abonnenter.