Butikssidor har börjat dyka upp

"Så mycket kostar Google Pixel 7"

Allt mer information dyker upp om Googles kommande Pixel 7.

Publicerad Uppdaterad

I takt med att Googles presentation av nya produkter kommer allt närmare, dyker även allt mer information upp om främst företagets Pixel 7-mobiler.

Nu är det ett flertal av Amazons butiker som har lagt ut produktsidorna för Pixel 7-modellen, vilket avslöjar att svarta modellen med 128 gigabyte lagring har ett pris på 649 euro. Om modellen släpps med ett officiellt svenskt pris borde det med andra ord hamna i trakterna av 7000-7500 kronor. Samma butikssidor uppger även att säljstarten kommer att äga rum 13 oktober.

Det har även dykt upp lite mer osäker information om att det förmodade priset på Pixel 7 Pro kan komma att hamna på 899 euro, det vill säga drygt 10000 kronor.

Dessutom har det kommit fram att Pixel 7-modellerna kommer att ha Face Unlock, vilket gör det möjligt att låsa upp mobilen genom att frontkameran läser av ansiktet. Detta väcker dock en frågeställning – för att den typen av upplåsningmetod ska anses vara säker krävs det dubbla sensorer för att göra tillförlitliga avläsningar. Det har ännu inte dykt upp något om att vare sig Pixel 7 eller Pixel 7 Pro har detta, vilket antingen kan betyda att det är information som ännu inte har dykt upp, eller att man har valt att satsa på en ”light-version” som bara använder en sensor.

En annan funktion som har läckt är att bägge modellerna uppges ha stöd för det som kallas för eSIM MEP, det vill säga möjligheten att använda två olika eSIM samtidigt.