LG G5 and friends

Så mycket kostar LGs nya tillbehör

Nu börjar det dyka upp prisuppgifter på den uppsättning av mobiltillbehör som LG lanserade tillsammans med G5.

Publicerad Uppdaterad

När LG visade upp "G5 and Friends" hade man inga exakta prisuppgifter på "vännerna", men man angav att de alla skulle ligga i intervallet 1000 - 3000 kronor. Det visade sig stämma rätt väl.

LG Cam Plus sätts på mobilen och ger egentligen inte bättre kamerafunktioner, men du får ett bättre kameragrepp, knappar för kamera, video och zoom, och lite extra batterikapacitet. Priset hamnar på drygt 900 kronor. I vissa förbokningserbjudanden kan du få kameragreppet gratis på köpet när du köper LG G5.

Hifi Plus sätts även den på mobilen, och förlänger den något mot att du får en DA-omvandlare och förstärkare från Bang&Olufsen i mobilen. Priset blir 1500 kronor.

LG:s VR-glasögon, LG 360 VR R100, har inbyggda skärmar och kräver alltså inte att du fäster mobilen i ansiktet. Till en början kommer de bara att fungera med G5, men man siktar på att de ska funka även med andra mobiler med Android. Priset hamnar på drygt 2300 kronor.

360-graderskameran, LG 360 Cam R105, lär funka med alla möjliga mobiler, inte bara G5, och hamnar på 2400 kronor.

Robotbollen, slutligen, den knasiga leksaken med laserpekare för att leka med djur, IR-port för att styra hemmets apparater, och wlan, högtalare, mikrofon och kamera, lär även den funka med andra mobiler än G5. Priset för LG Rolling Bot hamnar på drygt 2300 kronor.

Vi har inget släppdatum för tillbehören, men LG G5 finns i butik den 15 april, och då kostar den drygt 6500 kronor.

Källa