Dyrt

Så mycket kostar Motomods

Modulära skal till Moto Z är lite kul, men billigt blir det inte.

Publicerad Uppdaterad

Är fast monterade tillbehör, så att du inte behöver bära med dig två prylar, det viktigaste du kan komma på? är du i så fall beredd på att betala mer för något sånt, även om alternativen är billigare eller bättre?

Förra veckan lanserade Lenovo Moto Z, där en av huvudfunktionerna är olika typer av skal som du fäster på baksidan. Bland tillbehörsskalen återfinns en projektor, extrabatteri och högtalare. Nu har amerikanska operatören Verizon släppt prisuppgifter på tillbehören, som landar på följande.

Insta-Share Projector - 299 dollar
JBL SoundBoost - 79.99 dollar
TUMI Power Pack - 89 dollar
TUMI Wireless Charging Power Pack - 99 dollar
Kate Spade shell - 79 dollar

Egentligen ganska väntade priser. Men är ett extrabatteri fast monterat på telefonen så pass viktigt att du vill betala 900 kronor för ett batteripack på 2200 milliamperetimmar när exempelvis Xiaomis lösa batteripack på 16000 milliamperetimmar går loss på 350 spänn? Lenovo ska dock inte sägas vara direkt ensamma om att ta ut rejäla prislappar för batteriskal kontra lösa batteripack.

Även projektorn går lite åt samma håll. Picoprojektorer med upplösningen 854x480 ligger ofta en bit under den prislapp Motomodden går på, då ofta med lite bättre ljusstyrka och betydligt större batteri (tar vi Asus S1 som exempel får du 200 lumen ljusstyrka och 6000 milliampere batteri kontra 50 lumen och 1100 milliampere i Motomodden).

Rimligen dalar priserna något när de kommer ut på en lite bredare marknad, men spontant ser det ut som att du betalar en del extra för lyxen att ha tillbehöret fast monterat på telefonen.