1
1
https://www.mobil.se/nyheter/sa-ska-samsung-dolja-selfiekameran-i-skarmen-nytt-patent-avslojat
569757
Nyheter
falskt
Samsungs underdisplaykamera

Så ska Samsung dölja selfiekameran i skärmen – nytt patent avslöjat

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2020-06-10_kl._11.22.20.png?itok=fKZlr3l-', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2020-06-10_kl._11.22.20.png?itok=hDfD1RbC', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2020-06-10_kl._11.22.20.png', w: 2000, h: 846, title: ' ' },]
Nya livstecken från Samsungs under skärmen-kamera.

Nya dokument visar att Samsung har kommit en bit med utvecklingen av sin första porträttkamera placerad under skärmen.

Det har en längre tid ryktats att Samsung arbetar med en egen typ av selfiekamera som är dold under skärmen. Nu har det dykt upp dokumentation från amerikanska patent- och registreringsverket om patent som pekar på att tekniken kan komma att dyka upp senare i år.

Enligt dokumentationen inkluderar tekniken en skärm som består av två integrerade delar, en primär skärm samt en sekundär skärm med lägre upplösning som släpper igenom mer ljus. Enligt patentet så kan denna mer transparenta del antingen sträcka sig över hela skärmens bredd eller placeras i någon av de övre hörnen och ligga inte bara över porträttkameran utan även täcka både blixten och den infraröda sensorn.

Dokumentationen hänvisar dessutom till ett patent som Samsung tog redan 2016, så mycket tyder på att företaget har arbetat i minst fyra år med tekniken. När det kommer att visas upp offentligt och vilken som kommer att bli den första enheten som använder tekniken återstår att se.

Den första telefonen med selfiekamera dold i skärmen har nyligen släppts till försäljning och det är ZTE Axon 20. Där har de första utvärderingarna visat att ZTE:s teknik innebär både sämre selfiebilder och nackdelar när man ser till skärmbildens kvalitet i området där kameran sitter.