Annons

Uppdateras varannan vecka

Så ska Youtubes Spotify-konkurrent bli bättre

Google har beslutat sig för att satsa på Youtube som sin primära musiktjänst och har nu redogjort för vad som komma skall.

Publicerad Uppdaterad

För en tid sedan lanserades Youtube Music i Sverige och nu har teamet bakom tjänsten redogjort för vilka förbättringar som är på väg. Det är i en forumpost på Googles supportforum för tjänsten som vi får veta att bland de första förbättringarna som kommer är stöd för att lagra musik på minneskort. Den funktionen är på väg att rullas ut nu. 

Till sajten Engadget har Google meddelat att man planerar att släppa uppdateringar av Youtube Music varannan vecka och i forumposten får vi exempel på vad som komma skall. Efterfrågat har varit möjligheten att föra över den musik man lagrat i Google Play Music och det här lovar Google ska bli möjligt, men tillägger att det kan dröja innan funktionen är klar. Bättre ljudkvalitet och valmöjligheter för att skräddarsy strömnings- och nedladdningskvalitet ska också komma framöver liksom stöd för Sonos och Android Auto.

Youtube Music finns i både gratisversion och med en månadsavgift på 99 kronor i månaden. Betalversionen gör att du slipper reklam även när du ser på filmer i vanliga Youtube och betalabonnemanget gör även att du kan lyssna på musik i Youtube Music utan att tvingas ha appen aktiv och skärmen tänd.

Källa