Nya Ipad pro

Så tycker tidiga testare om nya Ipad Pro

Apples Ipad Pro från 2020.

Några av de första exemplaren av den nya Ipad Pro har börjat landa hos testare ute i världen. Intrycken verkar visa på att Apple mest bygger för framtiden.

Publicerad Uppdaterad

De första intrycken från testare som lagt vantarna på den nya Ipad Pro börjar trilla in. Spontant verkar det som om många tycker att det inte är några jätteuppdateringar, men kanske snarare några uppdateringar som banar väg för kommande teknik. En sån sak är den nya Lidar-skannern. Det är alltså en sensor som kan avgöra form och avstånd på objekt i omgivningen. Den här kan redan nu användas till vissa appar, och en del tror att den kommer att spela en stor roll i utvecklingen av AR. Det har ryktats om att Apple kommer att släppa ett AR-headset, då kan ett sånt här verktyg i Ipad Pro bidra med mycket. 

Annars är det främst lite bättre mikrofoner, en ny processor (som enligt mätningar inte är avsevärt mycket bättre) och en ny kamera med ultravidvinkel. 

Med andra ord, inga jättetung uppdatering av den förra generationen. Men sannolikt verkar det som om Apple bygger upp verktygen för att ytterligare kunna utveckla AR-tjänster och -appar framöver. 

Vad våra testare tycker om den får vi se när den senare landar på redaktionen. 

Källa