Efter skandalen

Samsung ber om ursäkt för Note 7

För att försöka rädda ansiktet efter note 7-skandalen storsatsar Samsung på en offentlig ursäkt.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har inte riktigt haft en lysande höst. Efter att ha råkat blanda knallpulver i batterierna till Galaxy Note 7 och sedan glömma att ta bort detsamma i ersättningsenheterna fick den förväntade storsäljaren se sitt liv på butikshyllorna rejält förkortat när Samsung stoppade produktionen av enheten helt. Som grädde på moset fick Samsung även återkalla närmare tre miljoner tvättmaskiner eftersom de kunde råka elda dina kläder istället för tvätta dem.

Inte riktigt lysande alltså. Men åtminstone amerikanska Samsung är inte sämre än att de kan erkänna när de gjort bort sig. Måndagsutgåvan av New York Times, Wall Street Journal och Washington Post fick nämligen besök av en helsidesannons signerat Samsung.

I den till största del textbaserade annonsen ber Samsung om ursäkt för såväl Note 7 som tvättmaskinerna. De lovar även att återkomma med konkreta svar så snart analysen av de defekta telefonerna är färdig.

I dagsläget är det bara den amerikanska delen av Samsung som gjort den här typen av ursäkt. Hur det ser ut med övriga delar av världen återstår att se än så länge.