Snart dags för Note 9

Samsung bjuder in till lanseringsevent i New York den 9 augusti

Galaxy Note 9 presenteras med största sannolikhet i samband med ett event i New York den 9 augusti. Det står nu klart sedan Samsung skickat ut inbjudningar till ett ”Unpacked”-event.

Publicerad Uppdaterad

Det har redan på förhand cirkulerat otaliga uppgifter om att Samsungs nya flaggskeppsenhet Galaxy Note 9 skulle offentliggöras i samband med ett event i New York den 9 augusti. Och den saken tycks nu mer eller mindre vara bekräftad. Samsung har nämligen skickat ut inbjudningar till ett så kallat ”Unpacked”-event, vilket brukar innebära att det handlar om en ny smartphone-modell. Galaxy Note 9 nämns förvisso inte uttryckligen i inbjudan, men Samsung har inte för vana att nämna vilken enhet det handlar om. Att det skulle handla om någon annan enhet är dock näst intill uteslutet. Bara häromdagen kom uppgifter om att den amerikanska telekommyndigheten FCC hade godkänt Galaxy Note 9, vilket rimmar oerhört väl med tajmingen för eventet, och på inbjudan ser man dessutom en kraftigt inzoomad bild på en styluspenna. 

Livestreamas

De rykten om hårdvaran som cirkulerat så här långt gör gällande att det handlar om en enhet med 6,4-tums Super AMOLED-skärm och bidlförhållandet 18,5:9. I övrigt ska telefonen i stora stycken påminna om Galaxy Note 8 rent designmässigt. Under skalet förväntas dock ett betydligt större batteri på 4 000 mAh sitta, vilket kan jämföras med Note 8-batteriets kapacitet på 3 300 mAh. Samsungs eget Exynos 9810-chipp (Snapdragon 845 för den nordamerikanska marknaden) påstås sitta under skalet, och enheten ska dessutom få upp till 512 GB internt lagringsutrymme. På kamerasidan förväntas en dubbelkameralösning med 12 + 12 megapixlar. Presentationen av telefonen kommer att livestreamas. 

Källa