Tiden närmar sig

Samsung bjuder in till lanseringsevent – kan handla om Wear OS

Samsung förväntas berätta mer om det kommande operativsystemet redan i slutet av månaden.

Publicerad Uppdaterad

Många förväntar sig att Samsung ska komma att presentera nya mobiltelefoner och smartklockor i augusti, men medan läckorna har varit många om telefonerna så är det betydligt mer hemlighetsfullt med klockorna Galaxy Watch 4 och Galaxy Watch Active 4. Nu ryktas det i alla fall att Samsung ska komma att visa upp under det kommande evenemanget Mobile World Congress Barcelona 2021 som går av stapeln senare i juni. 

Det som är sagt angående klockorna är att de kommer att utnyttja en helt ny generation av Googles operativsystem Wear OS som Google den här gången har utvecklat tillsammans med just Samsung. Det handlar med andra ord inte om att Samsung har gjort en egen version av Wear OS, utan att de tillsammans har utvecklat själva operativsystemet.

Google visade dessutom en del av funktionerna i det kommande operativsystemet under Google I/O-evenemanget förra månaden, inklusive sådant som att det kommer att starta appar upp till 30 procent snabbare än tidigare Wear OS, bättre batteritid plus att operativsystemets uppbyggnad ska göra det enklare för utvecklare att skapa egna appar och urtavlor. Även Google kommer att leverera helt nyutvecklade versioner av en rad av sina Wear OS-appar.

Rykten som har cirkulerat angående själva klockorna Galaxy Watch 4 och Galaxy Watch Active 4 är att de kommer att ha Super AMOLED-skärmar och 5nm Exynos-kretsar tillsammans med ett batteri på från 247 mAh och uppåt beroende på storleken på klockan. De påstås dessutom vara IP68-klassade.