Galaxy S20 FE

Samsung bjuder in till nytt lanseringsevent 23 september

“Galaxy Unpacked for Every Fan” är Samsungs rubrik på nästa lansering som äger rum den 23 september.

Publicerad Uppdaterad

Samsung brukar hålla två så kallade Unpacked-event om året, ett på våren då man lanserar S-serien, och ett på hösten för Note-serien. Sedan hade Samsung ett separat event för Galaxy Z Fold 2 och att man nu har ett tredje Unpacked-event,  dessutom lite mer än en månad efter det senaste, är alltså något av en förändring av rutinerna.

Rubriken “Galaxy Unpacked for Every Fan” ger förmodligen en fingervisning om att det handlar om den Galaxy S20 FE, där FE står för Fan Edition, som det ryktats om ett tag. Förra gången Samsung använde begreppet FE var om en begränsad utgåva av Galaxy Note, där ett antal renoverade Note 7:or döptes om till Note FE efter att man bytt ut de defekta batterier som tvingade Samsung att återkalla Note 7.

När rykten om en Galaxy S20 FE först dök upp antog vi därför att även denna skulle vara en produkt i begränsad upplaga, och det talades om att den var exklusiv för den koreanska marknaden. Men med tanke på att man håller ett Unpacked-event, som livestreamas även på Samsungs svenska hemsida, verkar detta inte vara fallet.

Samsung Galaxy S20 FE sägs vara en billigare toppmodell, med samma chipset och prestanda som i S20, men med baksida i plast i stället för glas, och enklare kamerauppsättning. Skärmen sägs vara 6,4 tum stor med 120 Hz uppdateringsfrekvens, och batteriet på 4500 mAh.

Eventet streamas live den 23 september klockan 16.00, och du kan följa det från Samsungs hemsida.