One UI hänvisar till kommande nyheter

Samsung Galaxy S11: Appkod skvallrar om 20:9-skärm och 108 megapixel

Rykten handlar ofta om obekräftade uppgifter men i just det här fallet är källan ovanligt trovärdig.

Publicerad Uppdaterad

Det är i koden för kameraappen i Samsungs nya och uppdaterade system One UI som man hittat hänvisningar till en upplösning på 108 megapixel och att skärmen ska ha ett mer långsmalt format än tidigare, närmare bestämt i formatet 20:9. Det är XDA Developers som grävt fram dessa uppgifter.

Att Samsung har en 108 megapixel-sensor är ingen hemlighet, men uppgifterna tyder alltså på att de med S11 för första gången ska använda den i en av sina egna telefoner. Hittills har vi bara sett den i konkurrenternas telefoner eftersom Samsung säljer komponenter till många.

Bland övriga mindre säkra rykten kring kommande S11 sägs det att telefonerna kommer få mer gemensamt med Galaxy Note 10 till utseendet. Det gäller uppgifter från läckaren “Ice universe” som säger att kamerahålet ska bli mindre än tidigare och centrerat i skärmen precis som på Note 10.

När Note 10 lanserades påtalade Samsung själva att centrerat kamerahål var bra för designens jämnvikt och det skulle därför vara konstigt om de gick tillbaka till den sidoställda kamerahålen som S10 har.    

Källa