Gorilla Glass Victus Plus-glaset krossas i första momentet

Samsung Galaxy S22-serien i tålighetstest: Klarar sig sämre än S21

Galaxy S22-serien har ett nytt, förbättrat mer tåligt glas, men det verkar inte göra någon större skillnad när du tappar din telefon i marken. Snarare tvärtom.

Publicerad Uppdaterad

Nya tåligare Gorilla Glass Victus Plus är Galaxy S22-serien än så länge ensamma om att erbjuda, men när försäkringsbolaget Allstate gjorde tålighetstest klarade sig S22-serien, såväl S22 som S22 Plus och S22 Ultra sig sämre än föregångarna och glaset krossades redan i testets första steg.

Det första momentet i testet innebar att alla tre telefonerna tappades kontrollerat från sex fot, cirka 1,8 meter, vilket alltså innebär motsvarigheten till att tappa telefonen när du håller den mot örat. Från den höjden ramlade telefonerna ner på asfalt och resultatet blev att S22 fick glaset spräckt med lösa delar. Samma sak hände med S22 Plus, men den fick även hörnen krossade. För Samsung Galaxy S22 Ultra resulterade det första fallet mot asfalten i spräckt glas och lösa glasbitar, precis som för S22.

När telefonerna släpptes med baksidan nedåt sprack glaset med lösa delar på S22 men kamerorna klarade sig utan skada. Samma sak hände med S22 Plus och Ultra. Allstate påtalar särskilt att S22 Ultras kurvade skärm gör den ömtålig för fall när den landar på sidan, medan S22 och S22 Plus klarar det bättre med sina platta skärmar. I ett tidigare tålighetstest genomfört av Youtubekanalen PBKreviews med Galaxy S22 Ultra klarade kamerorna inte fallet och två av kamerorna fick då glaset krossat och när telefonen i ett senare fall landade på sidan förstördes skärmen så den inte alls gick att använda.

Allstate sammanfattar sina tester med konstaterandet att S22-serien innebär uppgraderingar inom design men försämringar på tålighetsområdet.